Într-o atmosferă de sărbătoare naţională, elevii Şcolii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu,pregătiţi de doamnele profesoare de limba şi literatura română, Carmen Moldoveanu şi Ana -Maria Dinu ,au celebrat împlinirea a 169 de ani de ani de la naşterea celui mai deplin om al culturii române, Mihai Eminescu, dar şi Ziua Culturii Naţionale, care nu este constrânsă de graniţe fizice sau temporale.

     La activitatea mai sus menţionată au participat doamna director, profesor Mariana Blebea, domnii profesori din componenţa comisiei Consiliere şi orientare, iar elevii implicaţi au făcut parte din toate clasele nivelului gimnazial.

Programul a început cu un buchet de informaţii despre viaţa celebrului scriitor, precizate de doamna profesor Carmen Moldoveanu.

Copiii au fost poftiţi apoi la o incursiune video în casa memorială din Ipoteşti, au recitat poezii şi au interpretat alte opere lirice mai puţin ştiute din volume de poezii ale ,,geniului eminescian”, aşa cum îl numeşte Emil Cioran.

De asemenea, elevii au citit aprecieri critice ale altor scriitori asupra creaţiei de geniu. Aceştia au fost implicaţi şi într-o activitate interactivă, ,,Turnul Galeriei”, care a constat în realizarea unor desene inspirate de vasta operă a scriitorului, fiind apoi solicitaţi să presupună sursa inspiraţională.

Despre Ziua Culturii Naţionale, aceştia au aflat că un proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor la 16 noiembrie 2010, subliniindu-se faptul că ,,această zi va fi, în viziunea noastră, una în care nu numai celebrăm un mare creator, dar este şi moment de reflecţie asupra culturii române, dar şi un răsunet al proiectelor culturale de interes naţional”, spune Mircea Diaconu.

În finalul activităţii, doamna profesor Carmen Moldoveanu a recitat în limba rusă poezii din repertoriul lui Eminescu, iar elevii au încercat să dezlege titlurile acestora.

 Vineri, 26 ianuarie 2018, a avut loc a treia  întâlnire în cadrul proiectului ”Împreună pentru educație!”, organizată de doamna prof.înv.primar Mitran Lorena și prof.Dinu Ana-Maria. 
     Tema întâlnirii, " Autoritate și indulgență.Pedeapsă și recompensă" a fost pe placul părinților care si-au manifestat atenția pentru subiectele pe care doamna prof.Mitran Lorena le-a pus în discuție .
    Au participat părinți ai elevilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial. 
S-a discutat despre modul în care părinții își pedepsesc nefast copiii, dar și despre beneficiile recompenselor în momente cheie, subliniindu- se,în egală măsură, necesitatea autorității echilibrate, dar și a indulgenței ponderate. 
    În urma celor discutate s-a ajuns la concluzia că autoritatea și indulgența, pedeapsa și recompensa sunt prolific în educația inefabilă a unui copil, însă concentrația acestora este definitivă, astfel încât, daca nu se cunoaște limita acestora , se poate ajunge la pierderea frâielor unei bune educații, rezultatul fiind un copil introvertit, depresiv, daca părinții au fost deosebit de agresivi sau de cealaltă parte, un copil libertin, inadaptat și nestatornic , în cazul în care acesta a fost crescut cu mare indulgență. 
    Este necesară găsirea unui echilibru perfect între acestea, si reteta perfectă va conduce spre SUCCES!

Ziua de marți, 16 ianuarie, aflată sub egida comemorării a 168 de ani de la naşterea marelui poet naţional, Mihai Eminescu, a fost una deosebită şi emoţionantă la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu “ Călărași, deoarece elevii de gimnaziu  au marcat acest eveniment deosebit printr-o serie de activități care au presupus recitarea unor poezii eminesciene  mai puțin cunoscute, prezentarea vieții marelui scriitor, considerații critice și prezentare de carte .

Activitatea a fost organizată de doamnele prof.Moldoveanu Carmen si Dinu Ana-Maria.

Astăzi, 23 ianuarie 2018, au fost premiați și felicitați elevii și cadrele didactice prof.Carapidis Silvia, prof.Caraion Claudia si prof.Mărculescu Mihaela, care au participat în luna decembrie la competiția MAST, obținând premiul al III-lea.

Miercuri: 20 decembrie 2017 , o zi magică de iarnă ca sufletul unui copil ,elevii clasei I A , de la Școala Gimnazială „ Constantin Brâncoveanu ”- CL,  în parteneriat cu Palatul Copiilor , din cadrul cercului de: „ Autocunoaștere și Dezvoltare Personală ”, sub îndrumarea doamnelor profesor pt. înv. primar: Bălan Bianca , Florea Oana – Elena și voluntar eleva Răgălie Gabriela , clasa a X a A, Colegiul „ Ștefan Bănulescu ” – CL , profil pedagogic , au realizat podoabe pentru activitatea „ Dăruiește de Crăciun ” și au cântat colinde folclorice „ Crăciunul la români ”.