buburuze

Activităţi desfăşurate la clasele a I-a şi a II-a cu ocazia venirii primăverii şi a zilelor de 1 şi 8 martie.

cls I

cls I b

cls II

cls II.b

In fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet român,venerat de atatea generatii de-a lungul timpului. Tudor Vianu afirma :“A vorbi de poet este ca si cum ai striga intr-o pestera vasta…Nu poate sa ajunga vorba pậna la el,fara sa-i supere tacerea.Numai graiul coardelor ar putea sa povesteasca pe harpa si sa legene,din departare delicata lui singurateca slava.[…]“.

Mihai Eminescu este in literatura romana creator al unei opere ce strabate timpul, traind intr-o perpetua actualitate. Poetul “nepereche”, cum avea sa-l numeasca G.Calinescu, reprezinta in literatura noastra un dublu reper de valoare luata in absolut, inscriindu-se in contextul literaturii universale, alaturi de Dante, Hugo, Goethe,cum aprecia Tudor Vianu si de specific national, drept ipostaza unica a sufletului romanesc in concertul poetic al lumii.

Amul acesta, elevii scolii noastre au avut bucuria de a desfasura activitatea dedicata acestei zile intr-un cadru festiv, la Biblioteca Judeteana Calarasi. Insotiti de cadre didactice, directorul institutiei, prof. Blebea Mariana si prof. Moldoveanu Carmen si indrumati de prof. Diaconita Elena, prof.Birneata Lavinia si prof. Necula Andreea, copiii au prezentat un program artistic ce a cuprins un recital de poezie in limbile romana, franceza, engleza, germana si cantece pe versurile marelui poet.

De asemenea, inspirati de vasta opera eminesciana, elevii scolii noastre au pus pe panza perceptiile personale izvorate din lectura marelui poet.

                            Multumita bunavointei doamnelor bibliotecare, elevii scolii noastre au facut cunostinta cu noul sediu al bibliotecii, fiindu-le prezentate biblioteca si dotarile acesteia de care se vor bucura de cate ori vor avea nevoie. Copiii au pasit cu multa curiozitate printre rafturile cu carti , au pus intrebari si au promis incantati ca vor reveni, printre ei fiind si cititori pasionati, prieteni ai lecturii.

Cateva poze care reflecta activitatea copiilor de la gradinita nr. 10 si a clasei a IV-a de la Scoala nr.6 Calarasi, activitati derulate in luna martie 2021.

 

diplomeflorila multi animargelemartie IV

Astazi, 28 nov.2019, elevii  Școlii  Gimnaziale” Constantin Brancoveanu”, Calarasi au participat la activitatea intitulata “A venit, a venit toamna !” alaturi de cadrele didactice din cadrul Comisiei Metodice Limba si Comunicare.

 În aceasta  activitate, au fost implicați elevii claselor V - VIII, coordonati  de prof. Moldoveanu Carmen, prof. Diaconita Elena, prof. Barneata Lavinia si prof. Radu Constantin.

Toamna este anotimpul multor schimbări în natură, dar și în viața copiilor care pășesc pentru prima dată pragul școlii. A fost o ocazie buna pentru noi de a ne cunoaște mai bine, dar și pentru a demonstra, încă de la început, că va fi un an rodnic cu multe proiecte și rezultate pe măsură.

Anotimpul toamna, prin schimbările variate şi ritmice ale naturii, cât şi prin bogăţia de elemente specifice activităţii umane, asigură cadrul propice de stimulare a curiozităţii copiilor, de incitare la explorare şi exersare.

Cu acest prilej, copiii au recitat poezii indragite de ei cu tema “toamna”, atat in limba romana, cat si in limba engleza, au prezentat propriile creatii literare si plastice (poezii, compuneri, desene, tablouri, colaje), au interpretat cantece si s-au bucurat de bogatiile toamnei, pe care le-au prezentat sub forma unor aranjamente florale, cosulete cu fructe si legume etc.