In fiecare an, la data de 26 septembrie, se celebrează ziua europeană a limbilor si se sărbătorește în toate statele membre ale Consiliului Europei.

Cu acest prilej, sunt promovate multilingvismul și diversitatea culturală de pe bătrânul continent.La inițiativa Uniunii Europene și a Consiliului Europei, cetățenii europeni sunt invitați să învețe cât mai multe limbi la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara acesteia.

În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, iar tematica multilingvismului a devenit tot mai prezentă în dezbaterea europeană, în special din 2007, când a fost creat în cadrul Comisiei Europene portofoliul multilingvismului.

Cu aceasta ocazie, elevii scolii noastre, coordonati  de cadrele didactice din cadrul Comisiei Limba si comunicare , prof. Moldoveanu Carmen, prof. Diaconita Elena, prof. Birneata Lavinia si prof. Necula Andreea,au recitat versuri in limba romana, engleza, franceza, spaniola, italiana si germana, au cantat si au constientizat faptul ca  invatarea unei limbi straine este o necesitate si nu un moft.